Stichting Orthodox Zomerkamp (OZK)

Groot nieuws met betrekking tot het Orthodox Zomerkamp (OZK). Per 14 februari 2024 is het kamp geregistreerd als een onafhankelijke stichting.

Wat betekent dit?

Het kamp is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid, en we streven ernaar om steeds meer kinderen en leiding van verschillende bisdommen te kunnen verwelkomen. Om deze groei goed te kunnen beheren, hebben we ervoor gekozen om het OZK als aparte stichting te registreren. Hierdoor krijgt het orthodoxe zomerkamp meer autonomie en mogelijkheden, waaronder het aanvragen van subsidies.

Wat verandert er voor u en uw kinderen?

In feite blijft alles hetzelfde. Ons doel als organisatie is om de normen en waarden van het OZK te behouden, zoals u van ons gewend bent. We blijven een pan-orthodox zomerkamp, waar alle kinderen van alle orthodoxe jurisdicties welkom zijn. Het blijft een kamp met witte tenten in het bos, ochtend- en avondgebeden in de kerk, gezamenlijke maaltijden, verkenning van de natuur, zwemmen, toneelstukken, kampvuurliederen, spelletjes zoals weerwolven, en gezamenlijke voorbereidingen op de biecht en de Heilige Communie.

Hoe ziet het kamp er dit jaar uit?

Tot ons verdriet heeft de onrust binnen de orthodoxe kerk ook invloed op het kamp. Het spijt ons te moeten meedelen dat we niet van alle bisschoppen de zegen hebben mogen ontvangen voor het kamp.

Mocht u twijfels hebben over het al dan niet sturen van uw kind naar het kamp dit jaar, dan raden we ten zeerste aan om een gesprek aan te gaan met uw eigen priester. Zij kunnen u mogelijk meer inzicht verschaffen in de situatie en u helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Indien u besluit om uw kind dit jaar niet mee te sturen naar het kamp, dan zullen wij de gemaakte kosten zo snel mogelijk terugstorten.

We hopen dat deze informatie u helpt bij het maken van uw beslissing omtrent de deelname van uw kind aan het kamp dit jaar. Als u verdere vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

error: Content is protected !!